Állatok a városban, Rákay Philip villája, és az idősek idősávja

napindító
2020 április 23., 05:28

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Újabb 14 áldozata van a járványnak, 116 új fertőzöttet találtak. De a gyógyultak száma is nőtt 95-tel.

10 nappal a hivatalosan várt tetőzés előtt nem úgy néz ki, hogy szükség lesz a 33 ezer kiürített kórházi ágyra. Stabilan 800 körül van a kórházban lévő koronások száma, és az Orbán által említett 8000 lélegeztetőgépnek most a századára van szükség.

Csökkenhet az időseknek járó idősáv a boltokban. A jelenlegi rendszer nem tesz valami jót a kiskereskedelemnek. Szombatonként teljesen megszűnne az időkorlát.

A kormány megengedte a kluboknak, hogy egyoldalúan csökkentsék a focisták fizetését. A veszélyhelyzet ideje alatt a megvonás akár 70 százalékos is lehet.

A magyar állam minden bizonyíték és védekezési lehetőség nélkül tönkretette egy diák életét. Az iráni diáklány kilenc éve élt Magyarországon, magyar barátai voltak, sok millió forintot áldozott a tanulmányaira. Most kettétörték a pályáját, kiutasították az egész EU-ból, hogy példát statuáljanak.

Rákay Philip cégéhez került a néhai veszprémi püspök badacsonytomaji villája. A négyezer négyzetméteres birtokon álló épület nemrég még Tiborcz Istváné volt.

Zsinórban harmadik éve sújtja tavaszi aszály a magyar mezőgazdaságot. Az országban szinte mindenhol a kritikus szint alatt van a talaj legfelső rétegének nedvességtartalma, porba vetik a kukoricát és a napraforgót.

Ahogy az emberek otthon maradtak, ellepték az utcákat az állatok. A kijárási korlátozások egy váratlan következménye lett, hogy egyre több és több városban bukkannak fel nemvárt látogatók.