Gulyás: Kövér rendkívül visszafogottan beszélt, amikor azt mondta, az ellenzék nem a magyar nemzet része

POLITIKA
2020 április 30., 09:16

Gulyás Gergely a kormányinfón bejelentette, milyen lépésekről döntött a kormány. A Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték arról, mit gondol Kövér László házelnök szavairól, amik szerint: „A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propaganda-hadjáratát. Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata.”

Gulyás erről azt mondta, hogy Kövér rendkívül visszafogottan beszélt az ellenzékről ahhoz képest, ahogy az beszél a kormányról, ráadásul az egész ellenzék az elmúlt hetekben Brüsszelbe járt az országot feljelentgetni. Az ellenzék magatartása semmilyen okot nem ad arra, hogy a velük való összefogásról beszélhetnénk, jó lenne, ha az ellenzéki magatartás legalább a járványhelyzetben változna, és képesek lennének az ország iránti érzéseket a kormány iránti érzésekkel szemben is érvényesíteni – mondta Gulyás.

Gulyás Gergely beszédet mond a hazafias és honvédelmi nevelésről rendezett szakmai konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2019. november 29-én, mögötte Kövér László, az Országgyűlés elnöke.
photo_camera Gulyás Gergely beszédet mond a hazafias és honvédelmi nevelésről rendezett szakmai konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2019. november 29-én, mögötte Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Már 2018 végén, a közigazgatási bíróságokról és a túlóratörvényről szóló parlamenti szavazás idején írt, Aki nem a Fidesz, az már nem is létezik című véleménycikkünkben is foglalkoztunk a Fidesz és az ellenzék kapcsolatával.