Újabb százmilliókat költ a kormány sportparkokra

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy csütörtök este megjelent határozat szerint a kormány egyetért a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program II. és III. ütemének folytatásával és az ennek keretében 45 településen előkészített „sportparkberuházások programszerű kormányzati magasépítési beruházásként történő megvalósításával”, írja az mfor.hu.

A rendelkezés értelmében a Beruházási Ügynökség 841,1 millió forintot költhet el, amiről a pénzügyminiszternek kell gondoskodnia az idei költségvetésben. 

Az mfor.hu számításai szerint így 9,8 milliárdra nőtt az összeg, amit a kormány sportra költött a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Néhány napja megkérdezték az ATV-ben a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjétől, Farkas Örstől, hogy mi indokolja ezt. Válaszul azt mondta, nem lehet hagyni, hogy lepusztuljanak a sportlétesítmények, igaz, nemcsak üzemeltetésről, beruházásokról is szó van. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó