Újabb százmilliókat költ a kormány sportparkokra

Egy csütörtök este megjelent határozat szerint a kormány egyetért a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program II. és III. ütemének folytatásával és az ennek keretében 45 településen előkészített „sportparkberuházások programszerű kormányzati magasépítési beruházásként történő megvalósításával”, írja az mfor.hu.

A rendelkezés értelmében a Beruházási Ügynökség 841,1 millió forintot költhet el, amiről a pénzügyminiszternek kell gondoskodnia az idei költségvetésben. 

Az mfor.hu számításai szerint így 9,8 milliárdra nőtt az összeg, amit a kormány sportra költött a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Néhány napja megkérdezték az ATV-ben a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjétől, Farkas Örstől, hogy mi indokolja ezt. Válaszul azt mondta, nem lehet hagyni, hogy lepusztuljanak a sportlétesítmények, igaz, nemcsak üzemeltetésről, beruházásokról is szó van. 


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó