Újrainduló élet, Pintér Sándor cukrásza, genderista trójai faló

napindító
2020 május 05., 05:10

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

12 új halottja és összesen 1993 aktív fertőzöttje van a koronavírusnak. Az összesen 363 halott 79 százaléka budapesti vagy pest megyei.

Vidéken hétfőn újraindult az élet. Sokan már éttermek teraszain ebédeltek, söröztek hétfőn, amikor vidéken feloldották a korlátozásokat. Maszkokat nem nagyon viselnek a járókelők, és sokak szerint korai volt még az enyhítés.

Mostantól háromszor annyi idő alatt adják ki a közérdekű adatokat. 15 nap helyett 45 nap alatt kaphatjuk kézhez az adatokat.

18 éves vagyok és nem tudnék olyan világszintű dolgot mondani, ami ennyire érintett volna.” Másfél hónapja zárták be az iskolákat Magyarországon, azóta csak online oktatás van. Érettségizőket kérdeztünk, hogyan befolyásolta a felkészülést és a vizsgázást a világjárvány.

Hétfőn bedobta a KDNP, kedden már szavaz is a parlament az Isztambuli Egyezmény elutasításáról. Hollik István szerint az egyezmény „a liberálisok és genderisták trójai falova”.

Márki-Zay Péter: Az elvonások miatt augusztusban lehet, hogy már bért sem tudunk fizetni. Hódmezővásárhely polgármestere szerint a kormány politikai okok miatt szorongatja az önkormányzatokat, népszerűtlen intézkedéseket tolva rájuk.

Pintér Sándor jobbkezének hazudta magát egy cukrász, hogy lakással seftelhessen. Egy házaspárt csapott be azzal, hogy pénzért cserébe elintézheti a lakás papírjait a belügyminisztériumnál.

20 éves korában megtanult magyarul, ma ő vezeti az új-zélandi kormánypártot. A karrierjéről, a politikáról és a világjárványról is beszélgettünk az új-zélandi-magyar kettős állampolgár Claire Szabóval.