Majka: Ha ezek az emberek lennének a szakma, akkor én nem tartozom oda

ZENE
2020 május 08., 11:14

Jól gondolja Lovasi, hogy 

"a kollégáim zsebében turkálok, mert ott turkálok. Csak van, akinek nem fér bele a zsebébe a kezem a sok pályázaton szerzett pénztől,"

mondta Majka a 24.hu-nak. Szerinte "nem az a kérdés, hogy ki van rajta a listán, hanem az, rászorul-e. Itt értik direkt félre az emberek, amit mondtam."

"Nem tudod pontosan, hogy kinek mennyi pénze van, de azt tudjuk, hogy némelyik szerző nagyobb bajban lehet, mint egyes emberek a listán. Nem számlákkal, papírokkal kell ezt bizonygatni, a számlák és papírok országában, hanem elég, ha ismerjük az illetőt. Ha valaki februárban még tévében, jó pozícióban szerepel, vagy valaki tizenmilliós autóval jár, legújabb iPhone van a kezében, az szerintem ne folyamodjon segélyért, és főként ne kapja meg,"

tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy mennyire szerencsés nekimenni a szakmának, azt válaszolta, hogy "némely embert inkább ügyeskedőnek neveznék erről a listáról, mint előadóművésznek, vagy zenésznek. Van, aki évek óta a felvett támogatásokból finanszírozza nem létező karrierjét." 

"Ha ezek az emberek lennének a szakma, akkor én nem tartozom oda,"

mondta. Majka elmondta még, hogy miután csütörtökön meglátta, hogy már ötmillió forint összegyűlt a könnyűzene háttérdolgozóinak támogatására, hozzáadott még félmilliót.