Bécs 25 és 50 eurós gasztronómiai utalványt küld postán a bécsieknek

gasztronómia
2020 május 13., 16:17

A 2 hónapos kényszerű zárva tartás után pénteken újranyitnak a bécsi kávéházak, bisztrók és éttermek, és hogy a fogyasztást ösztönözzék, és ezzel a bécsi gasztronómia újraindulhasson, minden bécsi háztartás egy 25 vagy 50 eurós utalványt kap postán az önkormányzattól.

„6500 vendéglátóipari egység összesen 60 ezer munkahelyet teremt, ami 1,4 milliárd eurós bevételt hoz. Az utalványokkal ezekért a helyekért és emberekért küzdünk” – mondta Michael Ludwig polgármester.

A „Bécsi Gasztroutalvány” nevű kezdeményezés júniustól szeptemberig tart majd, 950 ezer bécsi otthonba érkezik az utalvány postán, az akcióban résztvevő helyeken tudnak beváltani a bécsiek. Az egyfős háztartások 25 eurós utalványra jogosultak, míg több főnél 50 eurósra. Bécs Városa összesen 40 millió eurót (kb. 14 milliárd forintot) különít el a kezdeményezésre, ami az osztrák kormány már megítélt gasztronómiai támogatásait egészíti ki.

Litvániában nemrég hasonló történt, a vilniusi hatóságok a város egészségügyi dolgozói között 400 ezer eurónyi éttermi kupont osztottak ki egyszerre hálából és az éttermek támogatására.