Orbán olyan focihasonlattal mutatta be a harcát Brüsszellel, hogy attól minden magyar szurkoló a szívéhez kap

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A miniszterelnök a legújabb rádióinterjújában végre összekapcsolta két kedvenc témáját: a focit és a migrációt. Az apropó az Európai Bíróság csütörtöki döntése volt, amiben kimondták, hogy jogellenesen tartják fogva a menedékkérőket a tranzitzónákban.

A bíró fütyült, döntést hozott, ami elvileg kötelező a játékosokra, de Orbán - mint egy klasszikus magyar edző - a sporiról gyorsan megállapította, hogy ellenünk fúj, sőt az ellenfél csapatának része, amely támad minket. 

Orbán szerint „az Európai Bíróság döntése arról szól, hogy megpróbálják kicselezni a magyar törvényeket, meg a magyar alkotmányt azért, hogy a végén csak be tudják hozni a migránsokat Magyarországra is. Nem fognak tudni bennünket kicselezni, Magyarországon a csapatunk védekező hátvédsora erős lábakon áll, labdaszerzőink is erősek, tehát kizártnak tartom, hogy ki lehessen bennünket cselezni”.

Hát ha valami, a stabil védekezés nem volt jellemző soha a magyar focira. De a bíró majdnem mindig hülye.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó