Terézvárosban elkezdték bírságolni a széthagyott e-rollereket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Az elmúlt hetekben visszatértek az e-rollerek a kerületbe, noha a tárgyalásokat az üzemeltető Lime-mal nem zártuk le. A széthagyott, eldobált rollerek megint ott vannak az utcákon, akadályozzák és veszélyeztetik a közlekedést, rontják az utcaképet” - írja Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere. 

Széttört elektromos roller BudapestenFotó: Ács Dániel/444

Facebook-posztja szerint az önkormányzat megoldásra törekszik, nemrég feltérképezték a rollertárolók lehetséges helyeit, de amíg nem születik egyezség a Lime-mal, 

addig bírságot szabnak ki az utcán engedély nélkül parkoló e-rollerekre.„A közterület használata ugyanis a Lime-nek ugyanúgy engedélyhez kötött és pénzbe kerül, mint bárki másnak. Mivel engedélyt nem kértek, és nem is fizetnek, a hivatal bírságot vet ki minden egyes roller után.”

A kerületi önkormányzat január végén kötötte közterület-használati engedélyhez az e-rollerek utcai tárolását

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó