Iskolák, táborok, és akik szembenéznek a koronavírussal

napindító
2020 május 21., 05:22

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Ők néznek szembe nap mint nap a koronavírussal. Orvosok, ápolók és segítők portréi a budapesti kórházakból.

A járvány visszaszorult, de az egészségügy helyzete ettől nem lett tisztább. Ha nem rendezik a béreket, a járvány következő hullámakor már talán nem lesz elég orvos és ápoló. Pedig a gépeket valakinek kezelnie kell. A Magyar Orvosi Kamara alelnöke a járvány eddigi tapasztalatairól.

Rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában a világban. A WHO vezetői különösen aggódnak a szegényebb országok miatt.

Június 2-án újra kinyitnak az iskolák, de alapvetően marad a digitális tanrend. Az óvodákba és a bölcsődékbe viszont teljesen visszatér a régi rendszer.

Június közepétől ottalvós nyári táborokat is lehet szervezni. Szerdán még úgy volt, hogy csak jövő héten dönt erről a kormány.

Csütörtöktől újra fogadhat betegeket a tatabányai kórház. Részlegesen feloldották a zárlatot az intézményben, amelyen végigsöpört a koronavírus.

Rárohad az étel Európára. A világjárvány miatt a felhalmozódó élelmiszerek jelentős részét nem tudják eladni, a raktárak megteltek, a termelők nem tudják leszüretelni a spárgát, tonnaszámra dobják ki a sajtot, és krumplihegyek nőnek.