Mészáros minden pénze és egy koronavírusos thriller

napindító
2020 május 27., 05:20

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Mészárosék állami megrendelései minden rekordot megdöntöttek a járvány alatt. 2020-ban a kormányfő barátai vitték el a közbeszerzések értékének 27 százalékát. 253 milliárd forintnyi megrendelés jutott nekik április végéig. Csúcsot döntöttek a verseny nélkül elnyert munkák arányában is.

83 milliárdot osztottak ki szállodafejlesztésre, Mészáros és Garancsi is milliárdokat kapott. Egy egész ország fogott össze a volt felcsúti polgármesterért.

Újabb 6 milliárdos megrendelést nyert el a Mészáros és Mészáros Kft. A Komáromi Ipari Park vízközmű-hálózatának fejlesztését nem tudja senki jobban elvégezni.

Egészségügyi válsághelyzetben parlamenti felhatalmazás nélkül kapna különleges jogokat a kormány, korlátlan időre. A veszélyhelyzet megszüntetése miatt benyújtott átmeneti szabályok között rejtették el a rendelkezést. Müller Cecília javasolhatja, mikor kezdődjön és mikor legyen vége.

Hiába marasztalták el Kövér Lászlót a sajtószabadság megsértése miatt, a házelnök nem változtat az újságírók munkáját korlátozó jelenlegi szabályokon. Szerintük már korábban megváltoztatták, amit meg kellett.

Trump odáig jutott a hazugságok posztolásában, hogy a Twitter figyelmeztető linket rakott két twitje mellé. Aki odakattint, elolvashatja az ellenőrzött igazságot a témáról, ami a levélszavazás kérdésköre.

Szijjártó és Dzsudzsák zártkapus meccsen is együtt szurkolhat. Lehet, hogy a diplomata útlevél segít bejutni a stadionokba.

Liftben játszódik az első koronavírusos thriller, és ez nem véletlen. Nem látni mi még, mi mennyire változik meg a járvány után, de a liftezés szinte biztos át fog alakulni. Szigorúbb szabályok és új normák születhetnek meg hamarosan.