Egy héten belül kapott új nevet X Æ A-12 és Csongrád megye is

A hétvégén beszámoltunk róla, hogy Elon Musk és Grimes átnevezték a gyereküket: X Æ A-12 helyett ezentúl X Æ A-Xii lesz a neve. De nem ez volt az egyetlen nagyobb horderejű névváltoztatás a héten: mától Csongrád megyét Csongrád-Csanád megyének nevezik

Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

A parlament még 2017-ben elfogadta Lázár János, a térség országgyűlési képviselője javaslatát a névváltoztatásról. A szimbolikus jelentőségű lépést akkor azzal indokolták, hogy a mai Csongrád megye területének egy részét az 1950-ben megszüntetett Csanád megye területe teszi ki, amely, Csongráddal egyetemben, egyidős a magyar államisággal. Az átnevezés így éppen június 4-én, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján történt meg. 

A kormány korábban azt közölte, hogy a megyében élőknek nincs teendőjük a névváltoztatás miatt. A megyei kormányhivatal honlapja és elektronikus levelezési címe nem változik meg, a hatóságok bélyegezőit, a névjegykártyákat lecserélik, ez összességében egy-két millió forintos költséggel jár.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó