Lecsukták a spanyol pornóst, aki sámán lehetett egy szertartáson, ahol varangyméreg belélegzése közben meghalt egy divatfotós

élet és halál
2020 június 04., 08:26

A spanyol rendőrség három embert, köztük egy ismert pornószínészt tartóztatott le egy divatfotós halálának ügyében. A feltételezések szerint José Luis Abad azután halt meg, hogy egy sámánszertartáson varangyosbéka mérgét lélegezte be, írja a Guardian.

A 'szertartásra még 2019 nyarán került sor Valencia tartomány egy városában, és a résztvevők között a helyi sajtó szerint ott volt Nacho Vidal is, aki egy ismert pornószínész az országban.

Egy bufo alvarius
photo_camera Egy bufo alvarius Fotó: Wikipedia

A rendőrségi közlemény szerint két férfit és egy nőt vettek őrizetbe, akiket gondatlanságból elkövetett emberöléssel, illetve a közegészségügyi szabályok megsértésével vádolnak.

A vádirat szerint Abad egy misztikus rituális szertartás során a coloradói folyami varangy (bufo alvarius) mérgéből kinyert párlatot lélegezte be. A rendőrség 11 hónapnyi nyomozás során tárta fel az ügyet, ezután jutottak arra, hogy a szertartás szervezői és résztvevői felelőssé tehetőek a férfi halála miatt. Egyben figyelmeztettek arra is, hogy a hasonló, varangymérgek elfogyasztására épülő szertartások jóval veszélyesebbek lehetnek, mint azt az emberek általában gondolják.

Vidal ügyvédje, Daniel Salvador szerint a haláleset ugyan szomorú, de baleset történt, és szerinte nem igazak azok a feltételezések, hogy védence a sámánt alakította volna a szertartás során. Szerinte a fotós teljesen önszántából fogyasztott a méregből.

A coloradói folyami varangy (bufo alvarius) az egyik legnagyobb varangyfajta Dél-Amerikában, és nagyon erős méreganyaggal rendelkezik, melyet a ragadozók ellen használ. A váladéka tartalmaz egy pszcihoaktív anyagot, az 5-MeO-DMT-t, amivel kapcsolatban korábban már felmerült, hogy alkalmas lehet a szorongás és a depresszió kezelésére.

Kiemelt videóink