Átalakul a budapesti közlekedés: jönnek a bicikli- és buszsávok

Megváltozik a közlekedés Budapesten: a villamossínekre költözik az autóbuszközlekedés a Bartók Béla úton, buszsávot kap a Hegyalja út, kibővítik a Nagykörúton a bicikliutat és a Baross utcán is lehet majd tekerni, jelentette be Karácsony Gergely.

Az Adjunk teret a közlekedőknek! című beszélgetésen a járvány miatti, a közlekedést érintő intézkedések és fejlesztések mellett új változásokról is szó esett. Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy új buszsávok létesülnek a Hegyalja úton és a Baross utcában, a Bartók Béla úton a buszok a vágányokon fognak közlekedni. Megkezdődött a Pesti fonódó villamoshálózat kiépítése is a ferencvárosi szakasszal és a Soroksári út - Haller utcai deltavágány építésével. Emellett közvetlen, átszállásmentes kapcsolat lesz Pesterzsébet és a belváros, illetve a Nagyvárad tér és a Jászai Mari tér között.

A biciklisek számára is van néhány jó hír: kerékpársávok kialakítására kerül majd sor, a Baross utcán egészen az Orczy térig, és a Nagykörút még hiányzó szakaszain is a forgalmi sávok számának csökkentése nélkül.

A kerékpárszállítás lehetősége is bővülni fog, a budai fonódó után az összes Pesten közlekedő Tátra típusú villamoson utaztathatjuk majd a biciklinket, és a szükséges hatósági engedélyeztetést követően az M4-es metró vonalán is. Megkezdődik továbbá a MOL Bubi nemrég bejelentett megújítása is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér