Liu Shaolin Sándor tagadja, hogy szabálytalanul közlekedtek, mikor a Margitszigeten busszal ütköztek

sport
2020 június 12., 09:44

A válogatott gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor tagadja, hogy szabálytalanul kerékpározott volna ő és a korcsolya-válogatott másik három tagja, amikor a BKK buszával ütköztek szerdán a Margitszigeten.

Hogy a négy sportoló szabálytalanul, egymás mellett haladt a kerékpárokkal a baleset történtekor, azt a BKK állította szerdán kiadott közleményében, amelyben közölték azt is, belső vizsgálatot indítanak a „valószínűleg hibázó” járművezetővel szemben.

Liu Shaolin Sándor az RTL Híradó stábjának mesélte el részletesen a történteket. Eszerint Liu, Jászapáti Petra, Krueger Cole és Oláh Bence szabadtéri edzést folytattak a szigeten, amikor a baleset történt. Amikor nyilvánvalóvá vált számukra, hogy elkerülhetetlen az ütközés az épp egy sövénynyíró gépet kielőző, a szembe sávban haladó autóbusszal, akkor vettek fel „farkasfog” alakzatot, azaz helyezkedtek egymás mellé, hogy elkerüljék a nagyobb sérüléseket ígérő egymáson átesést.

Tudom garantálni, hogy mi egymás mögött, és nem nem egymás mellett mentünk. Az utolsó pillanatban kerültünk csak egymás mellé, mert nem egymáson akartunk átesni, hanem próbált a Petra kikerülni engem, de már nem tudott, mert ott volt a busz, ezért csapódott neki.

- mondta a sportoló.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szabálysértési eljárást indított az eset után. Az RTL Híradója úgy tudja, hogy bekérik a környékbeli térfigyelő kamerák felvételét is.