Nézők nélkül, de megrendezhetik az idei US Open-t

Stan Wawrinka és a labda a 2016-os US OpenenFotó: Al BelloREMOTE

A Forbes több forrása szerint várhatóan hamarosan bejelentik, hogy eredeti időpontban, azaz augusztus 31. és szeptember 13. között megrendezik a US Opent a New York-i Flushing Meadowsban - nézők és újságírók nélkül. 

A hír több okból is meglepőnek mondható, főleg, mert egy sor játékos jelezte fenntartásait, egyfelől a járvány miatt, ami New Yorkban volt a leghevesebb az elmúlt hónapokban, és az ezzel járó szigorú protokollok miatt is.  

A világelső Novak Djokovics és az őt követő Rafael Nadal is aggodalmát fejezte ki, míg a világranglistán harmadik Roger Federer már korábban bejelentette, hogy idén sérülése miatt már nem lép pályára. De a női mezőny sem túl lelkes: Serena Williams,  Ash Barty és Simona Halep sem biztos az indulásban. 

Van, akit a nézők hiánya aggaszt - Djokovics beszélt például erről -, mert képtelennek éreznék, hogy üres nézőtér előtt játszanak, de a protokollok sem túl szívderítőek, így például felmerült, hogy egy játékos összesen egy kísérőt vihetne magával a  Billie Jean King National Tennis Centerbe, miközben a nagyobb játékosok kisebb holdudvarral és családdalérkeznek ilyenkor New Yorkban, és több ember gondoskodik egyszerre megfelelő fizikai és mentáis állapotukról. Most folyamatosan tesztelnék őket, az edzések során is szeparálnák a játékosokat, akik a városban és a teniszcentrumban sem mozoghatnának szabadon. 

De az Amerikai Teniszszövetségnek sok pénze áll a versenyben, úgyhogy ők mindent el fognak követni annak érdekében, hogy pattogjon a labda. A wimbledoni GS-t már elhalasztották, a hagyományosan tavasszal megrendezett párizsi Roland Garrost idén elvileg szeptember végén, illetve október elején rendezik meg. (Forbes)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.