A főváros csúsztatott iskolakezdést javasol a koronavírus-járvány második hulláma miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A reggel 7 és 8 közötti csúcsforgalom idején a közösségi közlekedésben utazók egyharmada diák, főleg közép- és felsőoktatásban tanuló, és hogy ősztől se alakulhasson ki zsúfoltság a közösségi közlekedésben, a BKK és a budapesti városvezetés azt javasolja az oktatási intézményeknek, hogy csúsztassák el a reggeli kezdést 9 órára.

Fajcsák Lajos, a BKK Mobilitásmenedzsmentért felelős igazgatója egy prezentációban mutatta be, hogy a lépcsőzetes kezdés esetén a járműveken 20 százalékkal lehetne csökkenteni az utasszámot.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes azt mondta, a gyakorlatba való átültetésről még további egyeztetésekre hívják az intézményvezetőket. Most a BKK és a főváros mindent megtesz, hogy helyreállítsák a bizalmat a közösségi közlekedéssel kapcsolatban, és minimalizálják a fertőzésveszélyt – mondta. Ennek az egyik feltétele a távolságtartás lehetővé tétele, a zsúfoltság elkerülése.

Erről ma velük egyeztetett a városvezetés és a BKK: Emmi, Klik, 10 budapesti tankerület, Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, Budapesten több oktatási intézményt fenntartó egyházak (katolikus, református, evangélikus, baptista, Mazsihisz), felsőoktatási intézmények, szakképzési centrumok, Pedagógusok Szakszervezete és Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete képviselőivel.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes azt mondta, a munkáltatókkal hasonló fórumot szerveznek, hogy azokon a munkahelyeken, ahol a termelést ez nem befolyásolja, szintén lehetséges legyen a csúsztatott munkakezdés.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!