Remegő diktatúra és mélyülő egyenlőtlenségek

napindító
2020 július 01., 03:44

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Az életéért küzdenek két koronavírusos magyar fiatalnak. Nem lélegeztetőgépen vannak, hanem műtüdőn.

Már meglévő egyenlőtlenségeket mélyített tovább a koronavírus Magyarországon. Kinek lehet veszélyben a munkahelye, kik férnek hozzá a digitális oktatáshoz, hogy alakult a házimunka és a gondoskodás megoszlása a karantén alatt: ezekre a kérdésekre kereste a választ egy most publikált kutatás.

Megremegett Európa legsötétebb diktatúrája. Soha nem látott utcai tüntetések, bátor ellenzéki hangok a belarusz elnökválasztás kampányában. Az országot 26 éve ravaszul irányító Lukasenka elszámolta magát, tragikusan rosszul reagált a koronavírusra, és most először komoly kihívói akadtak.

Szétrobbant az ellenzéki összefogás a Samsung-gyár elcsatolása után Gödön. Az DK, az LMP és a Jobbik képviselői a Fidesszel együtt nyesegették meg a momentumos polgármester jogköreit.

A kormány 550 millióval támogatja a Kurultáj szervezőit. Újra összegyűlhetnek a hun és türk tudatú nemzetek képviselői.

Karácsony: Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Gulyás Gergely és fideszes képviselők bejelentették, hogy a kormány 5 milliárdos pályázati alapot hoz létre a budapesti kerületi utak felújítására. A főpolgármester azt írja, ez nagyjából annyi, amennyi a főváros által a központi költségbe befizetendő Budapest-adó további emelése.

Az EU-s állampolgárok még egy évig kérhetnek letelepedési engedélyt az Egyesült Királyságban, 100 ezer magyar már megtette. Ezt a 27 EU-tagország Nagy-Britanniában élő állampolgárai közül május 31-ig 3 612 400-an tették meg.

Csipszet zabáltok, sört isztok és szart írtok másokról - üzente az újságíróknak a dühös ukrán védő, aki nagy bravúrral három év alatt háromszor esett ki az NBI-ből. Instagramon dühöng Jurij Habovda, mert meg merték írni, hogy a Balmazújvárossal, a Haladással és most a Debrecennel is búcsúzott az első osztályból.