A vírusvészhelyzet miatt szünetel a vasúti személyszállítás Szerbia és Magyarország között

közlekedés
2020 július 13., 11:44

Átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között, az Ivo Andric nemzetközi gyorsvonat július 14-től nem közlekedik – közölte a MÁV.

A szerb vasút tájékoztatta a magyar vasúttársaságot, hogy július 14-től felfüggesztik a kelebiai határon át zajló vasúti forgalmat a szerbiai vírusvészhelyzet miatt, ezért átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között.

A MÁV felhívja a figyelmet, hogy az Ivo Andric nemzetközi gyorsvonatpár meghatározatlan ideig nem közlekedik egyik irányban sem Kelebia és Újvidék között július 14-től. A vonatpárral a belföldi utasok Budapest és Kelebia között továbbra is utazhatnak.

A nemzetközi utazásról lemondó utasoknak a MÁV-Start az általa kiállított nemzetközi menet- és helyjegyeket kezelési költség nélkül visszaváltja. A jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyeknél a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket. Ezt az eszrevetel@mav-start.hu címen is jelezhetik, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.

Ha a pénztárban készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítést kérhet az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon. Bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban bankszámlára visszautalják összeghatár nélkül.

Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű, készpénzért vásárolt menetjegyek visszatérítése központilag, visszatérítési igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével történik – írja a MÁV. (MTI)