Valaki nagyon csúnyán elrontott egy címet a közmédia honlapján, de gyorsan korrigálták a hibát

2020 július 16., csütörtök 13:07

Na, éppen ezért kell friss ember időnként a legkipróbáltabb csapat élére is. Annyira elkényelmesedett a közmédia híroldala, hogy hajnalban egyszerűen átvették az MTI címét az észak-macedón választásról:

A Nyugat-barát kormánypárt nyerte az észak-macedóniai választásokat

Szóval, az alapvető hiba a távirati irodáé, mert ezt a címet vette át a Kesma-birodalom több lapja is.

A közmédia is elkövette a hatalmas gikszert, ahogy az url-ből is látszik, dehát csak az nem hibázik, aki hajnalban nem dolgozik. A hirado.hu-nak volt bátorsága és lelki ereje ahhoz, hogy szembe nézzen a baklövéssel, és korrigáljon:

Tényleg nem akarom kisebbíteni a közszolgálati munkatárs szarvashibáját, de még az Origo sem volt résen, és ők is azzal a címmel tájékoztatták olvasóikat, hogy „A kormánypárt nyerte az észak-macedóniai választásokat”.

Pedig az Origo megírta már előre, hogy Vesztésre áll Soros György északmacedón támogatottja, Zoran Zaev. Ebben cikkben a Habony Árpádhoz köthető V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva írtak Zaev közelgő bukásáról. Éppen itt volt vezető munkatárs a közmédia híroldalának élére a közelmúltban kinevezett Leitner Attila. És milyen jól jött az ő szakértelme most a hirado.hu-nál a cím korrigálásához.

A hirado.hu-s cikkben forrásként az MTI van feltüntetve, de ezzel szerényen elhallgatják a saját hozzáadott értéket. Aminek legfontosabb megállapítása: „Mára bizonyosságot is nyert, hogy a macedón nemzeti kormány és közösség leépítése, illetve ellehetetlenítése mögött Soros György és szervezetei állnak.”

Mindezt egy Magyar Nemzet cikkből vették át. Tényleg nem tudom, mi lehetett reggel ez a fejetlenség, de a Magyar Nemzetnél szintén gigantikusat hibázott valaki ma, mert eredetileg ez volt a címe náluk is a választás eredményéről szóló cikknek:

„A baloldali kormánypárt nyerte az észak-macedóniai választásokat”

Finom korrekció után végül ez lett:

„Soros kedvenc pártja végzett az élen az észak-macedóniai választásokon”

Nikola Gruevszki alkalmi szomszédaiként természetesen mi is írtunk összefoglalót a választásról.