Fluor: Nem csak az Indexnek, egyszer ennek a korszaknak is vége lesz, mert örökké nem eshet

popzene
2020 július 25., 12:07
Karácson Tamás, azaz Fluor Tomi
photo_camera Fotó: Temesi Ádám

Karácson Tamás, azaz Fluor az Instagramon Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter fotója mellett az alábbi szöveggel búcsúzott az Indextől:

„Emlékszem, 7 éve hogy örültem, mikor Origo címlapon voltam, aztán meg mi lett belőle...

Nem tudom, az Index beszántva lesz vagy központilag kiadott karaktergyilkosságok és tévedhetetlen kormányról szóló népmesék platformjává válik-e, ez így, ebben a formában ennyi volt. Kis tüntike, pár cikk aztán megy tovább az élet, hiszen amíg rántott hús és szerelem van, addig minden megvan. Kit érdekel, hogy az értékek és a hozzáértés helyét átveszi a szervilizmus, a szeretet helyét a rosszhiszeműség? Úgy tűnik, senkit. Amíg a jóságos kéz krumplit kínál, nem kell gondolkodni, felnőni. Politizálni meg pláne nem, hiszen már az is annak számít, ha véletlenül zavar, hogy a sajtószabadságot módszeresen haraptatják a padkára és a fog, ami először koccan-moccan, később már törik és valahogy utána nem olyan szívesen beszél a száj. A többi meg jól be van tömve paprikás krumplival, migránshíradóval és káoszig tolt dezinformálással. És bumm, máris kész az illiberális leves! A recept már nem is olyan titkos, de annál régebb óta ismert összetevője a gyűlölet, műanyag dobozban, kiirtott fák helyén a művház mellett, tudatlanságból elfogyasztva, gondatlanságból elkövetve. Amíg bál van - márpedig bál lesz - ezzel elvagyunk, emellett elutálgatjuk egymást, miközben a jövő ránk sötétedik. Bár a vízben lassan forralt béka már nem mászik fel a létrára, hogy jelezze, esni fog-e és nem tűnik fel neki, hogy jön a vég, nem csak az Indexnek, egyszer ennek a korszaknak is vége lesz. Mert nem kell hozzá létra, hogy tudjuk: örökké nem eshet.”

Pénteken az Index több mint nyolcvan munkatársa mondott fel, miután a héten Bodolai László felmentette Dull Szabolcs főszerkesztőt. Fábián Tamás leírta, miért döntöttek így. A hír bejárta a nemzetközi médiát is, péntek este több ezren álltak ki az Index mellett Budapesten. Az ügy hátteréről ebben a cikkben írtunk: Hideg és számító hatalom végezte ki az ország legolvasottabb lapját. A távozó indexesek friss Facebook-oldalát egy nap alatt már 150 ezren belájkolták.