Meglepetés: Lázár Jánost választotta elnökévé a Magyar Tenisz Szövetség

sport
2020 július 27., 15:06

Lázár János fideszes országgyűlési képviselőt választották meg elnökké a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) hétfői tisztújító közgyűlésén - adta hírül az MTI. Ez nem olyan hatalmas meglepetés, figyelembe véve, hogy a posztra egyetlen egy jelölt volt: Lázár János.

Az alelnöki székért is csak egy ember indult: Markovits László, a Vasas SC elnöke. Az elnökségbe választották még Balaicz Zoltánt, Hajba Csabát, Kollár Lászlót, Lantos Csabát, Molnár Györgyöt, Molnár Istvánt, Molnár Steve Istvánt, Nagy Zoltánt, Nagy Zsoltot, Noszek Pétert, Papp Lászlót, Schmitt Grétát, Vágó Lászlót, Viszló Csabát és Zwack Sándort.

Lázár Jánost egyébként maga Orbán Viktor kérte fel arra, hogy induljon az MTSZ elnöki posztjáért, miután a szövetséget lényegében csődbe vitte egy másik fideszes politikus, Szűcs Lajos, 3,5 milliárdos hiányt hagyva hátra. Lázárral a Nemzeti Sportban is megjelent egy interjú, ahol azt mondta, ugyan 20 éve teniszezik, de sportvezetői múltja és ilyen ambíciója nincsen. Ő azt mondja, válságmenedzsernek jelentkezett.