Van a Mészáros Lőrinc, és egy emlékmű Budapesten

napindító
2020 augusztus 05., 05:43

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Új fejezet kezdődik a 444 életében. Járvány, gazdasági válság, a nyilvánosságot megszálló hatalom – 1990 óta nem volt ilyen nehéz helyzetben a magyar sajtó. Éppen most láttuk, ahogy a hatalmi gépezet pillanatok alatt darálta be a magyar média egyik legfontosabb szereplőjét, így nem maradt sok idő megvédeni a szabad sajtó maradékát. Pedig sosem volt nagyobb szükség rá, hogy maradjon, aki elmondja az igazságot. Belépsz a Körbe?

78 halott és több ezer sérült a bejrúti robbanásban. 2750 tonna ammónium-nitrát robbant fel a kikötőben. Még vizsgálják, mi okozta a robbanást, ami Trump szerint „szörnyű támadásnak tűnik”.

Karácsony: Van a Mészáros Lőrinc, a Mészáros Lőrinc és Társa és a Mészáros Lőrinc és Fia. A főpolgármester szerint a Közbeszerzési Hatóság döntése miatt nagyjából megjósolható, kik végezhetik a Lánchíd felújítását, de kénytelenek így is nekifutni.

Megdöbbentő: nem önhatalmúlag, hanem hosszadalmas egyeztetés, átbeszélés után állítanak emlékművet Budapesten. Előadássorozatot és nyilvános szakmai párbeszédet ígérnek 2023-ig, amikor végül emléket állítanak a háborúkban megerőszakolt nőknek.

Emmi: Az Operettszínház kellő gondossággal járt el a szexuális zaklatási vád kivizsgálásakor. Mondjuk a bejelentést tevő munkatársat nem kérdezték meg.

Pár fotó kedvéért rongálta meg Canova egyik leghíresebb szobrát egy osztrák turista. Az olasz rendőrség megtalálta, azt mondta, véletlen volt, és megfizeti a kárt.

Lehet, hogy még jövőre sem lesz Glastonbury. Nem biztos, hogy 2021 nyarán már engedni fogja a koronavírus-helyzet egy 250 ezer fős rendezvény megtartását.

608 ezer kisteherautót és utcai terepjárót hív vissza a Honda. Szoftverhiba miatt.