Vaszily Miklós új tévéje becsöngetett az Index kirúgott főszerkesztőjéhez

media
2020 augusztus 05., 09:27

Kedden az újonnan indult Pesti TV stábjának tagjai csöngettek Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztőjének ajtaján, írja a hvg.hu.

A Pesti TV a májusban alapított Progressive Media első projektje, a cég 50 százalékos tulajdonosa pedig Vaszily Miklós, a kormánymédia fontos embere, a TV2 igazgatósági elnöke és az MTVA korábbi vezérigazgatója, aki idén vásárolta be magát az Index mögötti kiadóvállalatba, az Indamediába, és aki éppen Schmidt Máriával találkozott az Index összeomlása közben.

A Progressive Media másik tulajdonosa pedig a Bizalom Vagyonkezelő Kft., ami a G7 szerint okirattal bizonyíthatóan Mészáros Lőrinc pénzét kezeli. A Pesti TV-ben a Pesti Srácok munkatársai végzik a tartalomszolgáltatást.

Dull Szabolcs az RTL Híradóban a július végi elbocsátása után.
photo_camera Dull Szabolcs

Dull a hvg.hu-nak azt mondta, nem hagyta őket kérdezni, megkérte őket, hogy ezt fejezzék be, és becsukta az ajtót.

„Nem értem, miért az én ajtómnál toporognak, mikor nem tőlem lehet a legfőbb titkot, az Index összeomlásának okát kiszedni. Amikor azt kértem, hogy a titoktartást oldják fel, nem arra gondoltam, hogy a híváslistám meg a lakcímem a kormányhoz közeli médiában forogjon.”Dullt július 22-én rúgta ki Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke, ami - hozzávéve, hogy a szerkesztőség hetek óta bizonytalannak látta a lap függetlenségét - jóformán az összes újságíró felmondásához vezetett.