Olyan fitneszbulit tart a Rogán Cecília-féle Fitbalance, amin nincs 500 fős limit, és még maszkot sem kell hordani

sport
2020 szeptember 22., 17:46

Miközben sorra zárnak be az iskolák, a szórakozóhelyeknek 23 órakor be kell zárniuk, és büntetik azokat, akik nem hordanak zárt térben maszkot, javában zajlik a Fitbalance regisztrációja. Az államilag rommá támogatott sportcég rendezvénye a Budapest Sportarénában lesz, és a szervezők mögött Sarka Kata és Rogán Cecília áll.

Sarka Kata és Rogán Cecília
photo_camera Sarka Kata és Rogán Cecília

Az eredetileg május 23-ra meghirdetett, jelen állás szerint október 3-4-re szervezett, 2 napos esemény 100 kiállítóval, fellépővel az Arénában és szabadtéren további 6000 m2-en lesz.

És világjárvány ide vagy oda, a hétfőn hatályba lépett rendelet szerint nem kell csinálni semmit, a rendezvényre nem vonatkozik az 500 fős létszámkorlátozás, de még maszkot viselni sem lesz kötelező – legalábbis, ha igaz az, amit a megvaszilyzett, majd elbodolaisított Index ír.

Azt írják ugyanis, hogy a szabályozás szerint maszkot kell hordani tömegközlekedési eszközökön, boltokban, moziban, cirkuszban, színházban, kulturális intézményekben (könyvtár, levéltár, múzeum), boltokban, bevásárlóközpontokban. A vendéglátóipari egységekben fogyasztó vendégek és a sporttevékenységet végzők viszont kivételt képeznek, és a Fitbalance sportrendezvényére a jelek szerint nem vonatkozik az 500 fős korlátozás sem, mert azt kifejezetten a zenés, táncos eseményekre terjesztette ki a rendelet.