Szabadstrand lesz a Római-parton

szórakozás
2020 szeptember 25., 07:48

Szabadstrandod alakít ki a III. kerületi önkormányzat a Római-parton, erről döntöttek a csütörtöki Óbuda-Békásmegyer képviselő-testületi ülésen.

A kerület honlapján azt írják:

„Lakossági megkeresésre az önkormányzat már régóta foglalkozik a Római-parton szabadstrand kialakításának lehetőségével, hogy a nagy hagyománnyal bíró fővárosi dunai fürdőzés újraéledjen a kerületben.”

A strand környezetrendezésére pályázókat vár a kerület, akik közül a sikeres pályázó a Piroska utca és a 60002/2 helyrajzi számú ingatlan közötti szakaszon építheti ki a strandot. A pályázat benyújtásának határideje 2020. november 30.

Az önkormányzat azt is írja, hogy a Duna vízében fürdőzés sok helyen azért sem lehetséges, mert a folyóba engedik a szenyvizet, a nyári mérések alapján viszont kimondható, hogy a Római parti víz minősége fürdőzésre alkalmas.

A Római-part szabadstrandá alakításának ötlete egyébként nem az óbudai önkormányzattól származik, hanem a Város és Folyó Egyesület volt az, akik felvetették, hogy lehetne valami értelmes dolgot is csinálni a partszakasszal. Az ügyet viszont nemcsak a III. kerületi önkormányzat karolta fel, hanem a Fővárosi Önkormányzat is indított egy novemberig tartó kérdőíves kutatást arról, hogy mit szeretnének a városlakók a Római-partból.