A torkát köszörülő Trump nem árulta el a Fox riporterének, hogy van-e már negatív tesztje

külföld
2020 október 09., 18:42

Donald Trump telefonos interjút adott a Fox News csütörtök esti adásában. Az amerikai elnökről egy hete derült ki, hogy koronavírusos, múlt pénteken kórházba szállították, de hétfőn már vissza is tért a Fehér Házba, ahol első dolga volt a sajtó kamerái előtt teátrális mozdulattal lerántani magáról a maszkot.

Az elnök azóta azt bizonygatja, mennyire jól van, dicséri az orvosokat és a gyógyszereket, és azt is mondta már, hogy Isten áldása volt, hogy elkapta a koronavírust.

A friss Fox-interjúban ennek ellenére rekedtnek hangzott, többször köszörülte a torkát, és volt, hogy úgy tűnt, egy rövid időre elment a hangja.

link Forrás

Mikor a riporter megkérdezte tőle, hogy tesztelték-e a közelmúltban - utalva Trump orvosának korábbi nyilatkozatára, miszerint szombatra az elnök biztonsággal közösségbe mehet -, Trump azt válaszolta, hogy ma találkozott az orvosaival, akik szerint remek formában van. A riporter ekkor közbekérdezett, hogy negatív lett-e a tesztje, amire az elnök válasz helyett arról kezdett beszélni, hogy mennyire fenomenális a Regeneron, amivel kúrálták. Regeneronnal egyébként nem tudták kúrálni, mert ez nem egy koronavírus-gyógyszer, hanem az azt gyártó cég neve, de az elnök a közelmúlt nyilatkozataiban következetesen úgy beszél róla, mintha maga az orvosság neve lenne.

link Forrás

Trump ezek után beszélt arról, hogy szombat este már kampánygyűlést szeretne tartani Floridában, ha lesz idejük megszervezni, vasárnap este pedig Pennsylvaniában kampányolna. A riporter ezt követően ismét feltette neki a kérdést, hogy tesztelték-e az egy héttel ezelőtti diagnózisa óta.

Hát, amit csinálunk, az az, hogy valószínűleg holnap lesz a teszt, a tényleges teszt, mert nincs okunk rá, hogy állandóan teszteljünk, de nagyon kevés fertőzést vagy vírust találtak, ha találtak egyáltalán, nem tudom, hogy találtak-e, nem mentem ennyire bele az orvosokkal, vannak ezek a remek orvosaink a Walter Reed kórházban

- magyarázta egy végeérhetetlen és maszatolós mondatban az elnök.

(Via Vox)