Koronavírus-számok Magyarországon 05.05.
Elhunytak + 128 Σ 28 173
Kórházban - 365 Σ 4 374
Fertőzöttek + 1 130 Σ 785 967
Tesztek + 16 516 Σ 5 454 661
Egyszer oltottak + 24 202 Σ 4 123 697

Indul a tanárok, egészségügyi dolgozók tesztelése, írja meg a tapasztalatait!

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hétfőtől tesztelik koronavírusra az oktatási és egészségügyi dolgozókat. A részvétel önkéntes, a mintavételhez antigén tesztet használnak, ami az aktuális fertőzöttség kimutatására alkalmas, de kevésbé pontos a PCR-tesztnél. Előnye, hogy gyorsan és nagy hatékonysággal szűri ki a leginkább fertőző személyeket. 

A szociális intézményekben már pénteken megkezdődött a tesztelés. Gulyás Gergely miniszter azt mondta, „az egészségügyi és szociális intézmények saját erőforrásaikkal tudják elvégezni ezeket a vizsgálatokat, ahol viszont segítségre van szükség, ott a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik meg.”

A tesztelést két fős csapatok végzik, ezek egyik tagja orvostanhallgató lesz. Gulyás szerint egy párosnak naponta három helyre kell elmennie, hogy egy hét alatt mindenkit letesztelhessenek. Igaz, a tesztelésről szóló kormányrendeletben nem szerepel határidő. 

Ha tanárként, óvodapedagógusként, bölcsődei dolgozóként, orvosként, ápolóként vagy szociális intézmény munkatársaként érintett a tesztelésben, küldje el tapasztalatait a megirom@444.hu címre!Kiderült már, mikor lesz a tesztelés? Esetleg át is esett rajta? Milyen volt? Tudja már az eredményt? Milyen előkészületeket vártak az intézménytől? Voltak, akik nem vállalták? Miért nem? 

Írjon akkor is, ha ezen kívül bármilyen érdekességet lát, hall a témában. A neve nem fog szerepelni a cikkben.