Nem vár vissza az iroda a járvány után

podcast
2020 november 28., 15:03
  • Harmadik adásával jelentkezik a Pozitív, a 444.hu szombati podcast sorozata, amelyben arra keressük a választ, hogyan alakulhat át a világ a koronavírus-járvány után.
  • A mai adásban azt járjuk körbe, hogy hogyan változik meg a járvány miatt az, ahogy és amit dolgozunk. Kotsis Ádámmal, a Boston Consulting Group tanácsadójával arról beszélgetünk, hogy a home office után visszatérünk-e valaha az irodákba, és ha igen, mit fogunk ott csinálni. Scharle Ágotával, a Budapest Intézet vezető kutatójával pedig azt vesszük sorra, hogy hogyan segíthetne az állam azoknak, akik a járvány alatt elveszítették az állásukat, hogy a válság után hamar el tudjanak helyezkedni.
  • Szó lesz arról, hogy mi volt a legnagyobb meglepetés a távmunkára való átállásban, hogy hogyan változnak meg a városok akkor, ha másképpen fogunk dolgozni, és hogy kiket érintett a legrosszabbul a járvány okozta válság.
  • Ha még olvasgatnál a témában, még egy kis olvasnivalónak ajánlom az Economist esszéjét az iroda “haláláról”, a városok átalakulásáról a Cushman & Wakefield, a BBC és a Wall Street Journal elemzését, az ENSZ javaslatát az átmeneti alapjövedelemről és a Nature cikkét arról, miért lett a járvány alatt több európai országban is népszerű elképzelés az alapjövedelem.
  • A Pozitív adásait megtalálhatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcast oldalán is, vagy meghallgathatod itt a cikkben.
  • Túl hosszú a podcast vagy éppen, hogy túl rövid? Eszedbe jutott még valaki, akivel érdemes lenne beszélni vagy egy téma, amit földolgozhatnánk? Ha van bármilyen észrevételed, javaslatod van a podcastjainkkal kapcsolatban, azt írd meg podcast@444.hu címre!