Koronavírus-számok Magyarországon 01.16.
Elhunytak + 87 Σ 11 264
Kórházban - 192 Σ 4 408
Fertőzöttek + 1 438 Σ 350 587
Tesztek + 18 339 Σ 2 936 435

Még csak megközelítőleg sem volt soha ennyi áldozata a járványnak, mint ma

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

182 újabb áldozata van a járványnak a reggeli hivatalos jelentés szerint. Ez hatalmas emelkedés. Négy napig 150 körüli halálesetet jelentettek, tegnap 165-öt, ma már ezt is messze meghaladja az elhunytak száma. 

Szeptemberben egész hónapban összesen volt 162 áldozata hivatalosan a járványnak. Most egyetlen nap alatt 182. 

A hivatalos statisztikákban ugyanakkor a kórházban lévők száma már egy ideje viszonylag szűk sávban változik. 

A lélegeztetőgépen lévők száma is hasonló minden nap, ugyanakkor azt nem tudni, közülük hányan épülnek fel, és hányan veszítik az életüket. Korábban Szlávik János 50 százalék körülinek nevezte a lélegeztetőgépekre kerülők túlélési esélyét. 

A gyógyultak száma (1145) visszaállt arra a szintre, hogy továbbra is sokkal több a napi új fertőzöttek száma, mint a felépülteké. Utólag teljesen érthetetlen, hogy egyetlen nap teljesen irreális adatai alapján hétfőn miért jelentett be kedvező fordulatot ebben Müller Cecília.

A tesztek száma kezd visszaállni arra a szintre, amit a tömeges tesztelés előtt jelentettek. 26 044 vizsgálatot végeztek, 6635 új fertőzöttet találtak. Azt nem lehet pontosan tudni, hogy a 6635 fertőzöttből hány embert szűrtek ki gyorsteszttel és mennyit PCR-vizsgálattal. Azért lenne ez fontos információ, mert következtetni lehetne a teszteken belül a pozitívak arányára. Most úgy tűnik, hogy ez a mutató 25 százalék körül lehet.  

Lakosságarányosan és az elmúlt két hétben jelentett pozitív eseteket figyelembe véve Békés megyében terjed most leginkább a járvány.

Tovább adatokat a járványról itt és itt talál.