Olimpiai sport lesz a breaktánc

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hétfői döntése szerint olimpiai sportág lett a breaktánc. A testület ezen kívül döntött a korábban olimpiai sportággá nyilvánított sportmászás, gördeszkázás és a szörf párizsi megrendezési programjáról is. A breaktánc 2024-ben debütál majd a párizsi olimpián, a másik három sportágban már a koronavírus miatt 2020-ról 2021-re halasztott tokiói olimpián is fognak versenyezni.

A Bizottság arról is döntött, hogy a párizsi olimpia résztvevői kvótáját 10 500 sportolóban határozzák meg, ami kb. 600 fővel kevesebb, mint a tokióié. A legnagyobb kvótacsökkentés a bokszot és a súlyemelést sújtja. Súlyemelőből például csak 120 mehet Párizsba, ami kevesebb mint a fele a 2016-os riói kvótának. Ráadásul felmerült az is, hogy a súlyemelés kikerül az olimpiai sportágak közül a sorozatos doppingbotrányok és a nemzetközi sportszövetség mélyreható problémái miatt.

A párizsi olimpia szervezői kifejezetten impozáns hellyel készülnek a break olimpiai bemutatkozására, Place de le Concorde-on állítanak majd fel egy pályát.A párizsi olimpiai szörfözői viszont Párizstól 15 ezer kilométerre, Tahiti partjainál mérik össze tudásukat. (AP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.