Már megint feltűnt egy új "monolit"

agybaj
2020 december 08., 18:00

Pontosan kettő hete tart a monolit-láz, ekkor fedezték fel ugyanis az első furcsa, három méter magas fémoszlopot az amerikai Utah egyik eldugott részén. Pár napra rá a monolit eltűnt, a következő nap viszont Romániában feltűnt, persze nem pontosan ugyanaz a fémoszlop, hanem egy nagyon hasonló, kicsit fapadosabb verziója.

Két nap múlva a román monolit is eltűnt, DE egyetlen napot kellett csak várni, míg Kaliforniában egy hegytetőn találtak egy újabb darabot. Ezek után monolit-időszámításban viszonylag sok időt, négy teljes napot kellett várni, amíg újabb háromszög alapú, tükröződő fémhasábot kapott a világ, a Nagy-Britanniához tartozó Wight-sziget egyik védett tengerpartján.

Ma pedig a Brussels Times jelentette be a hírt, hogy megint találtak egy monolitot. Belgiumban. Egy krumpliföldön.

photo_camera M O N O L I T. Fotó: Stephanie Lecocq/MTI/MTVA

A kelet-flandriai Derdermonde város külvárosában, Baasrodeban található fémoszlop titokzatos megjelenésére a helyiek meghökkenve reagáltak a lap beszámolója alapján.

A szemtanúk szerint a közel négy méter magas belga darab "kevésbé lenyűgöző", mint korábbi társai, és arról folyik az online diskurzus, hogy a hasonlóságon kívül vajon van-e bármi köze a korábban feltűnt példányokhoz.