Valahogy mégis felbukkant a háttérben Mészáros Lőrinc a diósgyőri foci új tulajdonosai mögött

nb1
2021 január 08., 14:13

Az első hírek arról szóltak, hogy Leisztinger Tamás kiszállása után egy borászaton keresztül Mészáros Lőrinc lesz az egyik új tulajdonos a diósgyőri fociban.

Aztán kiderült, hogy mégsem a Dereszla Borászat lesz a DVTK-t működtető cég egyik új tulajdonosa, hanem a Hódút. Ami a Szijjártó Pétert jachtoztató dunaaszfaltos Szijj Lászlóé. Aki amúgy Mészáros Lőrinc üzlettársa.

Nade most kiderült, hogy azért a háttérben mégis felbukkan Mészáros Lőrinc alakja. A Hódút mellett ugyanis a klub új tulajdonosa lett Magyar Mátyás is. Ő egyébként - ahogy a Telex megírta - a felcsúti Puskás Akadémián az orvosi csapat tagja, a honlapon megtalálható listán a sérülésellátásért felelős orvosként van feltüntetve.

Ennél szorosabb üzleti összefonódásra utal, hogy Magyar Mátyás a Fájdalom-ambulancia Kft. egyik, 16 százalékos tulajdonosa. Ugyanebben a cégben kétszerekkora tulajdoni hányaddal rendelkezik maga Mészáros Lőrinc is tavaly december óta.

Miután a 10 év után lelépő Leisztinger sok milliárdot égetett el a diósgyőri fociban, feltételezhető, hogy komolyan a zsebébe kell nyúlniuk az új tulajdonosoknak is. Lehet, hogy Magyar Mátyásnak is van erre félretett pénze, Szijj Lászlónak egészen biztosan. Az övé a tiszakécskei csapat is, ami egy NBII-es szezon után most zuhant vissza a harmadosztályba.

Mészáros Lőrinc a Puskás Akadémia miatt nemigen vehette volna a nevére a diósgyőri csapatot is, az NBI-ben papíron ez összeférhetetlen lenne.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.