„Ha csak a kvótához kell, engem vigyen el inkább” – mondta az orosz férfi a rendőrnek, aki épp egy tüntető nőt akart őrizetbe venni

külföld
2021 január 24., 07:31

A független, külföldről szerkesztett orosz híroldal, a Meduza szerkesztője osztott meg egy jelenetet a szombati tüntetésekről: egy rohamrendőr épp őrizetbe akart vennie egy nőt az utcán, ezt pedig többen is felháborodva nézték. Egy férfi pedig azt mondta a rendőrnek, hogy ha csak a napi kvótáját kell teljesítenie, akkor vigye el inkább őt.

A rendőr pedig így tett, elvezette a férfit, akinek hősiességét a közelben állók tapssal jutalmazták:

link Forrás

Szombaton Oroszországban több tízezren mentek utcára, hogy Vlagyimir Putyin ellen tiltakozzanak. A tüntetéseket Alekszej Navalnij ellenzéki politikus hirdette meg, aki jelenleg őrizetben van, és akit nemrég az orosz titkosszolgálat megpróbált meggyilkolni.

photo_camera Egy előállítás szombaton Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency via AFP

A nap folyamán több mint kétezer embert állítottak elő a hatóságok, és mivel szerintük ezek nem engedélyezett tüntetések voltak, több helyszínen is kőkeményen léptek fel a tüntetőkkel szemben. A szombati eseményekről ebben a cikkünkben, míg az előzményekről és Navalnijról itt írtunk hosszabban.