Vasutasokra támadt egy jegy nélküli utas egy nyíregyházi vonaton

bűnügy
2021 február 17., 18:26

A Nyíregyházi Járási Ügyészség egy ukrán férfi letartóztatását indítványozza, miután az kedden egy Nyíregyháza és Rakamaz között közlekedő személyvonaton rátámadt a jegyvizsgálóra és a mozdonyvezetőre, majd egy utast is megütött.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfinak nem volt jegye, ezért a kalauznő megkérte, hogy a következő megállóban szálljon le a vonatról. Bár a férfi a görögszállási állomáson leszállt a szerelvényről, de visszaugrott az induló vonat első kocsijába, és a jegyvizsgáló ismételt kérésére sem volt hajlandó elhagyni a vonatot.

A kalauz a mozdonyvezetővel együtt próbálta meg rávenni a férfit a leszállásra, de ő ököllel arcon ütötte a mozdonyvezetőt, és gyomron vágott egy közelben álló utast is, majd követte a kalauznőt, aki maga után lezárta a kocsi ajtaját. A támadó erre könyökkel betörte az ajtó üvegét, és megpróbált bejutni az időközben a vezetői fülkéjébe bezárkózó mozdonyvezetőhöz is.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított külföldi férfi ellen lopás és garázdaság miatt van folyamatban eljárás, munkahelye, jövedelme és állandó lakcíme nincs Magyarországon. A gyanúsított letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság. (MTI)