Kiderült a telefonszám, aminek bejelentése 24 órára fagyasztotta le a teljes magyar államot

járvány
2021 március 06., 11:18

Péntek kora reggel Orbán Viktor interjújával indult el az a kommunikációs káosz, ami szombaton, dél után kevéssel jutott nyugvópontjára: ekkor közölte a koronavírus sajtóközpont, hogy

a 1818-as telefonszámon kérhető az adatok pontosítása.

A pénteki miniszterelnöki rádióinterjú nehezen feledhető pillanata volt az alábbi párbeszéd:

  • Orbán Viktor: Nagyon fontos, hogy van egy telefonszámunk, ezt kértem Müller Cecília asszonytól, hogy mindennap mondja be, ahol közvetlenül lehet jelezni, ha valaki problémát észlel. Akár a rendszerben, akár saját magára vonatkozóan. És adnak tanácsot is, hogy mit és hogyan kell tennie, hogy a hibát ki tudjuk javítani.
  • Riporter: El tudjuk ezt most is mondani ezt a számot?
  • Orbán Viktor: Nem, sajnos nincs nálam.
  • Riporter: Majd Cecília asszony elmondja.

Erre azután került sor, hogy Orbán is elismerte, hogy gondok vannak az oltási rendszerrel, ugyanis sokan tévesen kaptak sms-t az oltási időpontról vagy a lakóhelyüktől messzire kellett utazniuk. A rendszert reggel le is állították, ami miatt az AstraZenecával tervezett tömeges oltás a hétvégén elmarad, és 74 ezer ember csak később kapja meg az adagját.

Azonban hiába vártuk, pénteken Müller Cecília sem mondta el a telefonszámot.

Szombat délben azonban jött a közlemény, 1818 a telefonszám, amit sem Orbán Viktor, sem Müller Cecília nem volt képes bejelenteni pénteken.

A sajtóközpont közleménye szerint ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor az ingyenesen hívható 1818 telefonszámon vagy az adatvedelem@neak.gov.hu email címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.