Koronavírus-számok Magyarországon 04.21.
Elhunytak + 207 Σ 25 787
Kórházban - 505 Σ 8 097
Fertőzöttek + 2 527 Σ 757 360
Tesztek + 22 435 Σ 5 179 517
Oltottak + 46 544 Σ 3 363 596

Kiderült a telefonszám, aminek bejelentése 24 órára fagyasztotta le a teljes magyar államot

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Péntek kora reggel Orbán Viktor interjújával indult el az a kommunikációs káosz, ami szombaton, dél után kevéssel jutott nyugvópontjára: ekkor közölte a koronavírus sajtóközpont, hogy 

a 1818-as telefonszámon kérhető az adatok pontosítása.

A pénteki miniszterelnöki rádióinterjú nehezen feledhető pillanata volt az alábbi párbeszéd: 

  • Orbán Viktor: Nagyon fontos, hogy van egy telefonszámunk, ezt kértem Müller Cecília asszonytól, hogy mindennap mondja be, ahol közvetlenül lehet jelezni, ha valaki problémát észlel. Akár a rendszerben, akár saját magára vonatkozóan. És adnak tanácsot is, hogy mit és hogyan kell tennie, hogy a hibát ki tudjuk javítani.
  • Riporter: El tudjuk ezt most is mondani ezt a számot?
  • Orbán Viktor: Nem, sajnos nincs nálam.
  • Riporter: Majd Cecília asszony elmondja. 

Erre azután került sor, hogy Orbán is elismerte, hogy gondok vannak az oltási rendszerrel, ugyanis sokan tévesen kaptak sms-t az oltási időpontról vagy a lakóhelyüktől messzire kellett utazniuk. A rendszert reggel le is állították, ami miatt az AstraZenecával tervezett tömeges oltás a hétvégén elmarad, és 74 ezer ember csak később kapja meg az adagját. 

Azonban hiába vártuk, pénteken Müller Cecília sem mondta el a telefonszámot.

Szombat délben azonban jött a közlemény, 1818 a telefonszám, amit sem Orbán Viktor, sem Müller Cecília nem volt képes bejelenteni pénteken. 

A sajtóközpont közleménye szerint ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor az ingyenesen hívható 1818 telefonszámon vagy az adatvedelem@neak.gov.hu email címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.