Orbán kérése ellenére is Dubajba repült a NER kedvenc magángépe

utazás
2021 március 12., 17:56

Orbán Viktor hiába kérlelte a milliárdosokat, hogy most a veszélyes helyekre tervezett luxusvakációkat halasszák el, pénteken mégis Budapestről Dubajba repült a NER elitje által előszeretettel használt magánrepülőgép, az OE-LEM, írja a repülési adatok alapján a 24.hu.

photo_camera Forrás: globe.adsbexchange.com

A Bombardier 6000-es gépet egy osztrák cég üzemelteti, de az gyakorlatilag állandóan Budapestről és Budapestre utazik. Az utasai között pedig gyakran megfordulnak a kormánnyal nagyon jó viszonyt ápoló üzletemberek és családtagjaik. Két éve például ezzel vitte a családját a Maldív-szigetekre Mészáros Lőrinc, de a gép sokszor tartózkodik ugyanott, ahol Szíjj László legendás luxusjachtja is állomásozik, de elő-előfordult, hogy Orbán Viktor is ezzel ment focimeccsre.

Az OE-LEM 2019. május 10-én, Bordeaux felett.
photo_camera Az OE-LEM 2019. május 10-én, Bordeaux felett. Fotó: Dylan Agbagni / Flickr - közkincs

Azonban nemrég az európai kormányzati adatkezelési szabályokra hivatkozva letiltották a gép adatait az útvonalát követő oldalakról, vagyis csak a tulajdonos vagy az üzemeltető kérésére lehet hozzáférni az adataihoz. De a 24.hu szerint ezek az oldalak a levegőbe emelkedést követően továbbra is jelzik és követik a letiltott gépeket is, a különbség csak annyi, hogy a lajstromjel helyett blocked jelzéssel tüntetik fel őket.

A mostani dubaji útnál az Al Maktoum International Airport közelében, leszállás közben néhány perce visszakapcsolták a gép azonosítóit.Az OE-LEM egyébként ősszel is bejárta Európát: szeptemberben Nizzába és Zürichbe, októberben Bordeaux-ba, novemberben Rijekába, Velencébe és Berlinbe utazott.