Gulyás Gergely: Felelőtlenség és nem elfogadható, ha valaki most jár Dubajba

utazás
2021 március 22., 16:43

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője a Parlamentben arról kérdezte Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy lesz-e következménye annak, hogy miután Orbán Viktor az Európán kívüli utazások szigorításáról beszélt, „a miniszterelnök barátjáról, az állami beszerzések állandó nyerteséről, Mészáros Lőrincről kiderült, hogy Dubajban járt a március 15-i hosszú hétvégén”.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én.
photo_camera Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Gulyás a válaszában azt mondta, a kormány álláspontja nem változott: a politikusoknak és az üzleti élet szereplőinek is példát kell mutatniuk a járványhelyzetben, felelőtlenség és nem elfogadható, ha valaki most megy Dubajba.

Azt mondta, nem ismeri Orbán barátait, így azt sem lehet kizárni, hogy ha valaki az elmúlt hetekben volt Dubajban, azt üzleti okból tette, de azt javasolja, ne utazzanak Dubajba, és ha van az ellenzéknek javaslata bizonyos külföldi utazások megtiltására, akkor tegye meg. Gulyás szerint a kormány elvi, erkölcsi iránymutatásokat is adhat, de annak nem lehet jogi szankciója.

link Forrás

A 2022-es választási kampány előtt váratlan főszereplő lett Dubaj, miután március elején maga Orbán Viktor üzent a fideszes elitnek, hogy vegyenek vissza a luxusnyaralásokból, a NER kedvenc magángépe néhány nappal később mégis ismét Dubajba repült.

A hazatérő gépet Ferihegyen váró újságíróknak nem sikerült megtudniuk, ki utazott haza, de ez nem akadályozta meg az ellenzéki politikusokat, például Karácsony Gergelyt és Hadházy Ákost, hogy arra utalgassanak, az utasok közt ott volt Mészáros Lőrinc, sőt Várkonyi Andrea is.

Mostanában a világ befolyásos és gazdag emberei a korábbinál is nagyobb lelkesedéssel utaznak Dubajba, hogy ott oltassák be magukat a koronavírus ellen.