Új szankciókat és még több katonai támogatást kért Ukrajna a NATO-tól

„Olyan intézkedésekre van szükségünk, amelyek elrettentik Oroszországot és feltartóztatják agresszív  szándékait” - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a NATO központjában, Brüsszelben. A politikus azután találkozott Jens Stoltenberg főtitkárral, hogy a kelet-ukrán területeken új erőre kapott a fennálló konfliktus az orosz szakadárokkal. 

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter és Jens Stoltenberg NATO főtitkár Brüsszelben.Fotó: FRANCISCO SECO/AFP

„Ezek az intézkedések lehetnének új szankciók Oroszországgal szemben, amelyek drágábbá teszik az agressziót, és lehetnének közvetlen támogatások az ukrán védelmi erőknek. 

Hiszen mi tudjuk, hogy Oroszország nem spórol az erőfeszítésekkel, ha egy másik országot kell meggyőznie arról, hogy ne működjön együtt Ukrajnával. Keményen dolgoznak azon, hogy aláássák a védelmi képességeinket” - mondta Kuleba.

Stoltenberg NATO főtitkár hangsúlyozta, hogy azt majd a 30 szövetséges tagállam eldönti, hogy felveszik-e Ukrajnát a soraikba, és Oroszországnak ebbe nincs beleszólása. Szerinte ugyanis a keleti nagyhatalom próbálja visszaállítani a befolyási övezetét, és meg akarja szabni a szomszédjainak, hogy mit tehetnek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó