Egy ország lehet büszke Miskolcra: a Diósgyőr az utolsó percben verte el a felcsúti Puskás Akadémiát

nb1
2021 április 21., 17:41
A miskolci Augusto Max (b) és Deutsch László, a  Puskás játékosa (j) az OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC labdarúgó mérkőzésen Miskolcon 2021. április 21-én.
photo_camera A miskolci Augusto Max (b) és Deutsch László, a Puskás játékosa (j) az OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC labdarúgó mérkőzésen Miskolcon 2021. április 21-én. Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Elképesztő hajrával, a hosszabbítás legvégén, a 94. percben 2-1-re legyőzte otthon a Diósgyőr a Puskás Akadémiát. A félidőig a DVTK vezetett 1-0-ra, de a második félidőben a Felcsút kiegyenlített, és a legvégéig úgy tűnt, hogy övék lesz a döntő szó, de végül egy fejesgóllal a miskolci csapat nyerte meg a mérkőzést.

A Diósgyőrt egyébként már szintén megszerezte a dollármilliárdos felcsúti, Mészáros Lőrinc. De a miniszterelnök által alapított, Puskás Ferenchez a nevét leszámítva az égvilágon sehogy sem kötődő, közpénzből légiósokkal kitömött, felcsúti NB 1-es csapattal ellentétben a DVTK legalább elmondhatja magáról, hogy 110 éves múltra tekint vissza, és a történelem során rengeteg szurkolója volt. A Puskás Akadémia ezzel szemben a kormányfő saját telkét kapta meg, rajta egy stadionnal, ezzel kiérdemelve a futballszurkolók egységes megvetését.

A Puskás Akadémia egyébként külön cikkben ünnepli, hogy hét éve adták át az általuk „ékszerdobozként” emlegetett, giccses Makovecz-stadionját, amiben még sosem volt teltház, hiszen a hazai szektor szinte mindig majdnem üres, de a VIP-ban milliárdosok keresik Orbán Viktor kegyét. (Amikor ezt fényképezővel dokumentáltuk, ki is dobtak minket a stadionból.)

Orbán Viktor a felcsúti Pancho Arenában 2018. március 3-án.
photo_camera Orbán Viktor a felcsúti Pancho Arenában 2018. március 3-án. Fotó: M4 Sport

A Diósgyőr amúgy utolsóelőtti a bajnokságban, a Puskás Akadémia pedig az FTC mögött a második.

A felcsúti klubot februárban az Újpest verte ki parádés módon a Magyar Kupából, a nyolcaddöntőben, három évvel azután, hogy a teljes NER-elit szeme láttára győzték le a Puskás Akadémiát a kupadöntőben.