Majka: Szijjártó Péternél jártam, erre a nyakamba szakadt egy gyűlöletcunami

„Nem kenyerem a magyarázkodás, de a hülyék elméleteit olvasva késztetést éreztem, hogy megírjam ezt a posztot” – kezdi írását Facebookon Majka, aki a napokban Szijjártó Péterrel szerepelt közös fotón, amit a külügyminiszter posztolt Facebook-oldalára.

Szijjártó Péter és Majka a Külügyminisztériumban 2021. április 19-énFotó: foto: Borsos Matyas

A zenész azzal folytatta, szerinte „az sem opció az embereknél, hogy lehet barátod, ismerősöd akár politikus is, bármelyik oldalon”, mert miután Szijjártónál járt, nyakába szakadt „egy gyűlöletcunami”. Pedig szerinte ha nem menne olyan helyre fellépni, dolgozni vagy vásárolni, „ahonnan ne valamelyik politikai oldal cégeihez csepegne le a forint”, akkor maximum a kertben tudna „füvet szedni vacsorára a gyerekeknek”.

„Attól vagyok seggnyaló, hogy elviszem az elmúlt egy év problémáját egy olyan emberhez, akivel jó kapcsolatom van, és értelmesen meg tudjuk beszélni?? Ha emiatt egy picit változik a szórakoztatóipar helyzete, akkor annak nagyon sokan örülhetnek. Olyanok is akik most fröcsögnek, és olyanok is, akik a Facebookon nagymenők, de arra nem veszik a fáradságot, hogy négyévente elmenjenek szavazni, és formálják a jövőt , vagy próbáljanak változtatni rajta” – írja Majka, aki ezután úgy fogalmaz, ha találkozója Szijjártóval „révbe ér”, akkor „nemcsak a színpad ezen oldalán örülhetnek, hanem a közönség részéről is”. Posztját azzal zárta, mindenkit megnyugtat, ő „sosem lesz sáros a politikától”.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.