Megtalálták az indonéz tengeralattjárót

külföld
2021 április 24., 10:06

850 méteres mélységben, Bali partjaitól északra megtalálták a KRI Nanggala 402 tengeralattjárót, ami szerdán tűnt el egy torpedó gyakorlat végrehajtása közben. Ugyanott használati tárgyakat is felfedeztek. A Sky News szerint a periszkóp zsírózására használt olajos tartályt és a legénység imaszőnyegeit vetette felszínre a víz.

Yudo Margono, az indonéz haditengerészet vezetője szerint ezen bizonyítékok alapján kijelenthető, hogy a tengeralattjáró elsüllyedt.

A KRI Nanggala 402 hajózó személyzetének családtagjai mutatják szeretteik fotóit Depokban.
photo_camera A KRI Nanggala 402 hajózó személyzetének családtagjai mutatják szeretteik fotóit Depokban. Fotó: RAYI GIGIH/AFP

A KRI Nanggala 402 pontos helyzetét épp akkor fedezték fel, amikor elfogyhatott a hajózó személyzet oxigénje. Ugyanakkor a szétszóródott maradványok is arra utalnak, hogy a hajótest is megsérülhetett. Ebben az esetben még kevesebb esélye van annak, hogy életben maradhatott bárki az 53 fős személyzetből.

A Sky News szerint mindezek ellenére a tengerészek családtagjai még mindig reménykednek, hogy életben találják szeretteiket a KRI Nanggala 402 fedélzetén.