Palkovics állítja: A Fudan Egyetem nem vesz el területet a diákvárostól

"A déli városkapu komplex fejlesztése alkalmas lesz a diákváros és a Fudan Egyetem befogadására is, vagyis az újonnan létesülő felsőoktatási intézmény nem vesz el területet a diákvárostól", jelentette ki az MTI beszámolója szerint az innovációs és technológiai miniszter kedden a Budapest Diákváros - Nagyvásártelep és környezete nemzetközi építészeti tervpályázat eredményhirdetésén. Palkovics László hozzátette: 

"a terület fejlesztésének eredeti koncepciója is tartalmazott az intézményi övezet, a kollégiumok és a közösségi terek mellett olyan fejlesztési területet, amely kapcsolódó befektetések, például kutatóintézetek létrehozására alkalmas. Ez volt a koncepció akkor is, és ez most is."

Erről korábban Erő Zoltán, Budapest főépítésze a 444-nek azt mondta, hogy az év elején még csak arról volt szó, hogy három-négy épületet kap majd a kínai egyetem, ami teljesen belefér a projektbe.

A miniszter emlékeztetett, hogy a Fudant a világ 34. legjobb egyetemeként tartják nyilván, és a budapesti campus megvalósítása jó Magyarországnak, jó Kínának, és jó a közösségnek. Megjegyezte, hogy 

a Kínával történő felsőoktatási együttműködésről szóló elképzelés nem új, hiszen 2008-2009-ben már a Gyurcsány-kormány is célul tűzte ki a kínai hallgatók számának növelését Magyarországon.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó