Bajkai: Kínában elképzelhetetlen bármilyen oktatás erős nemzeti identitás és a nemzetre való hivatkozás nélkül

POLITIKA
2021 június 07., 19:13

A fideszes média éppen azt sérelmezi, hogy Niedermüller Péter egy DK-s konferencián azt mondta: „Csendesen mondom, hogy abba gondoljunk bele, hogy azok a gyerekek, akik ma vannak az általános iskolában, azok, ugye, 15-20 év múlva fognak kikerülni a munkaerőpiacra, és ugye, hogyha most teletömik a fejüket különböző ilyen nemzeti indíttatású tananyagokkal, mit fognak ezek a gyerekek majd a munkaerőpiacon csinálni.”

A Hír TV-n erről beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezetővel Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki szerint a nemzettudat építése minden országban alapvető feladat az oktatásban és a kultúrában, ezt akarja megszüntetni a DK. Velkovics Vilmos rá is kérdezett:

„Mert ugye akkor azt kell megkeresni, hogy mi az, ami összejön. Ha a nemzettudat nem, akkor ehelyett jönnek a pótlékok: az LMBTQ-jogok, jönnek a multikulti, a nemátalakító műtétek, meg még az is érdekes, hogy bennem fölmerült, hogy a palesztinok esetében például támogatják, hogy ott fontos, hogy nemzettudatuk legyen, a tibetiek esetében fontos, hogy Kína ellen lehessen. Pont a magyaroknál nem?”

link Forrás

Bajkai szerint a DK kifejezetten magyarellenes politikát folytat, és végső célja, hogy a a magyar nemzet identitás nélküli, gyökér nélküli fává változzon.

Ezután kérdezte meg Velkovics, hogy Bajkai, aki járt Kínában, mit tapasztalt arról, hogy a kínai oktatásnak integráns része-e a nemzeti tudat erősítése, amire Bajkai azt mondta: „Hát rendkívüli határozott szerepe van a nemzeti identitásnak a nemzeti oktatásban. Ott, kint Kínában elképzelhetetlen bármilyen oktatás erős nemzeti identitás nélkül, és a nemzet tisztelete és a nemzetre való hivatkozás nélkül.”

Bajkai szerint nagyon fontos része az oktatásnak, hogy minden kínai gyerek tisztában legyen a kínai múlttal, kultúrával és Kína világtörténelemben betöltött szerepével.Bajkai szerint ha ilyen mondatokat, mint Niedermüller „bárki el mert volna mondani Kínában, hát hadd ne mondjam, hogy milyen közutálatnak lett volna tárgya”.

Bajkai szerint ezzel szemben valójában a Demokratikus Koalíciónak az alapokmánya a Kommunista kiáltvány, és tényleg szeretnék eltörölni a nemzet múltját.

A sanghaji Fudan Egyetem chartájában az áll, hogy az egyetem hű a Kínai Kommunista Párt vezetéséhez, végrehajtja a párt oktatáspolitikáját, elfogadja a marxizmus vezető szerepét, a szocialista oktatásirányítást, és hogy a nép mellett a KKP-t szolgálja.

Velkovics egyébként óriási formában van, előtte az LMP-s Kanász Nagy Mátéval beszélgetett a Fudan-kampusz tervéről, és nevetve ismételgette, hogy a kínai hitelt nem Magyarország veszi fel, hanem egy alapítvány, csak a telket meg 100 milliárdot ad oda a kormány.

link Forrás

Csak néhány Velkovics kérdéseiből:

  • „2008-ban megkérdezték önök az IMF-hitelről az embereket?”
  • „Önben komoly félelmet ébreszt, hogy 32 évvel a rendszerváltás után a kínaiak itt ilyen bolsevista puccsot fognak végrehajtani Észak-Csepelen?”
  • „Ön szerint a világ második legnagyobb gazdasági hatalma 2021-ben azért alapít egyetemet, hogy egy vörösgárdista puccsot hajtson végre Budapesten?”
  • „A mérnökképzésben ön szerint például hogyan lehet csapágyat tervezni kommunista módra?”
  • „Önök akarják meghatározni, hogy milyen képzések legyenek. Ezt jobb, ha a piac határozza meg mégiscsak, nem?”
  • „Tehát önök támogatnák azt, hogy Mészáros Lőrinc építse fel a Fudan Egyetemet?”

A magyar kormány eddig rendeletekkel és törvénytervezettel gyorsította a Fudan-kampusz ügyét, de a szombati tüntetés óta már azt mondják, hogy majd 1,5 év múlva legyen népszavazás róla, mintha még teljesen nyitott kérdés volna az óriási beruházás. Peking szerint a Fudan-kampusz terve minden fél érdeke, és megfelel az aktuális trendeknek.