A Jobbikon kívül az egész ellenzéki összefogás bojkottálja a pedofiltörvényről szóló szavazást

parlament
2021 június 14., 15:37

Az LMP, az MSZP és a Párbeszéd bejelentette, hogy bojkottálja az Országgyűlésben a keddi szavazásokat.

Azt írják:

„A Fidesz az Országgyűlés keddi ülésnapján olyan törvényeket akar megszavazni, amelyek egyáltalán nem szolgálják hazánk és a magyar emberek érdekeit, ellenben gyűlöletet szítanak, semmibe vesznek és megbélyegeznek, ezért az LMP, az MSZP és a Párbeszéd frakciói bojkottálják a kedden tartandó szavazásokat, képviselőik azokon nem fognak részt venni.”

Azt írják, felelős politikusok „nem támogathatják azt, hogy a Fidesz az önkormányzati bérlakások egy részét átjátssza a haverjainak és a lakásmaffiának”, és „nem lehet hozzájárulni ahhoz sem, hogy több ezer magyar diáknak kollégiumi szállást is biztosító Budapest Diákváros területét elvegyék azért, hogy a helyére az országot eladósító, 450 milliárdos kínai hitelből épülő Fudan egyetem épüljön fel”.

„Semmilyen szinten sem lehet támogatni azt, hogy a Fidesz bűncselekményekkel mossa össze az emberek nemi identitását” – közölte az LMP, az MSZP és a Párbeszéd, aminek a képviselői „a távolmaradásukkal fognak tiltakozni az ellen, hogy a Fidesz még jobban eladósítsa Magyarországot, a haverjai érdekében kirabolja az önkormányzatokat és gyűlöletpolitikájával tovább erősítse a kirekesztést és megbélyegzést”.

A Himnuszt éneklik a kormánypárti képviselők az Országggűlés ünnepi ülésének végén május 2-án.
photo_camera A Himnuszt éneklik a kormánypárti képviselők az Országggűlés ünnepi ülésének végén május 2-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A DK is közölte, hogy bojkottálja a keddi parlamenti szavazást, mert a „Fidesz törvényjavaslata az LMBTQ-emberek elleni uszításról, megbélyegzésről, félelemkeltésről és gyűlöletről szól”.

Mivel – az orosz mintát idéző – módosításokkal a Fidesz-KDNP összemosná a homoszexualitást a pedofíliával, Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők is bejelentették, hogy bojkottálják a keddi szavazást.

A Jobbik viszont megszavazza a törvényt, pedig tudják, hogy csapda. Azt ígérik, hogy a választások után majd kiveszik a törvényből „a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket”.