A válogatott jól szerepelt, erre a fideszes influenszerek azonnal nekiestek az ellenzéknek

foci-eb
2021 június 21., 12:37

A magyar válogatott mindenkit meglepve, nagyot küzdve 1-1-et játszott a világ egyik legerősebb nemzeti válogatottja, Franciaország ellen. Rengeteg magyart töltött el büszkeséggel a siker, több fideszes politikus és megmondóember viszont úgy döntött,

azzal ünneplik a sikert, hogy az ellenzéket gyalázzák.

Menczer Tamás külügyi államtitkár például „Gyurcsány Ferenc hangján” megírta, mennyire kilehet a teljes ellenzék, amiért most örülnek a magyarok.

link Forrás

Frissítés: Három nappal korábban még arról beszélt, hogy a sport nem pártpolitikai kérdés, és örül, ha mindenki szurkol a válogatottnak.

link Forrás

Deák Dániel fideszes influenszer gyakorlatilag a meccs óta az ellenzéket szidja posztokban, kommentekben.

link Forrás

Szánthó Miklós, a KESMA elnöke Schiffer Andrást idézte nagy örömmel, akinek egy ilyen meccsen is Niedermüller Péter jár az eszében.

link Forrás

Érdekes, hogy már nemcsak posztokban üzengetnek, ahogyan nemrég Gyurcsány Ferenc és Kocsis Máté esett egymásnak, hanem kommentelnek is egymáshoz.

Egy ideje egyébként – részben amiatt, hogy a Facebook egyes posztok elérését korlátozza – amúgy is szeretnek a politikusok (Facebook-profiljainak kezelői) kommentelni, bár sokszor csak nagyobb újságok alá írnak valami jópofát, mint például:

Miután viszont Karácsony Gergely főpolgármester kiírta a Facebookra (érezhetően áthallásos üzenetet választva), hogy: „Ilyen az, amikor a túlerőt felülírja a hit, a szív és az akarat. Szép volt, fiúk!”, azonnal fideszes politikusok és influenszerek jelentek meg a poszt alatt:

A fideszes média közben arról ír, hogy a válogatott szereplése Orbán Viktornak köszönhető, a baloldal pedig támadja a magyar szurkolókat.

Eközben Szijjártó Péter külügyminiszter – aki barátjával, Dzsudzsák Balázs volt válogatott labdarúgóval együtt nézte a meccset a stadionban – azzal kapcsolatban, hogy a müncheni stadiont szivárványszínűre világítanák, azt mondta:

rendkívül káros és veszélyes, amikor akárki a politikát össze akarja keverni a sporttal.

link Forrás

Arról, hogy a magyar válogatott sikere sem a stadionépítéseket, sem a tao-milliárdokból épült fociakadémiák létét nem igazolta, Szily László kollégám az Eb-re való kijutáskor írt, a cikket ezzel zárva: „A magyar foci egy olyan kivételes kincs, amit senki sem lophat el magának. Még az sem, aki egyébként egy egész országgal is képes ezt megtenni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.