A Duna Aszfalt 1,8 milliárdos útépítést nyert a BMW-gyárnál

gazdaság
2021 július 13., 14:01

A Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. építheti nettó 1 milliárd 772 millió forintért a debreceni BMW-gyárhoz kapcsolódó nyugati határoló utat és a csatlakozó kerékpárutakat, csapadékvíz-elvezető rendszert, szennyvíz- és vízvezetékrendszert meg egy hírközlési hálózatot – írta meg a Napi az EU-s közbeszerzési értesítő alapján. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás kedvéért gyorsított tender eredményét az ajánlatkérő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte.

A megépítendő 2×1 sávos út 2040 méter hosszú, a kerékpárút 2115 méter hosszú lesz.

A tenderen elindult a STRABAG Építőipari Zrt., a Debreceni Mélyépítő Holding Fővállalkozó és Tanácsadó Kft., a ZEMPLÉNKŐ Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft., a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. és a Colas Út Építőipari Zrt. is.

A Duna Aszfalt januárban az önkormányzati utak útépítési, kerékpárút-építési, csapadékvíz-elvezetési és szennyvíz- meg vízvezeték-építés kivitelezési munkák első ütemét nyerte meg 8 milliárd 690 millió forinttal.

Szíjj Lászlót – akinek a jachtján nyaralt tavaly Szijjártó Péter – egyébként nem viselte meg a koronavírus-járvány miatti gazdasági válság: 7 milliárd forintot vett ki a közbeszerzésekből táplált építőcégéből, a Duna Aszfaltból. (Napi)