A Mol nem fog fúrni az Őrségben

augusztus 18., szerda 15:39

A Greenpeace azt írja, hogy egy határozat szerint a Mol az eljárás megszüntetését kérte az illetékes kormányhivataltól.

Az év elején derült ki, hogy a Mol az Őrségi Nemzeti Park területén, pár 100 méterre az ott lakók házától új szénhidrogén-kutat akar fúrni, ami helyi tiltakozást váltott ki.

A Greenpeace bírósághoz fordult, és a Magyar Természetvédők Szövetségével közös állásfoglalást adott ki, amiben több mint 110 civil szervezettel együtt követelték a tervek azonnali leállítását. Felemelte szavát a tervek ellen a Jövő Nemzedékek Szószólója és az érintett Őrségi Nemzeti Park is. „Ez jó példa arra, hogy ha összefogunk, akkor egy civil ellenállás meg tudja akadályozni egy hatalmas olajcég káros terveit” – írják.

A határozat szerint a Mol „felülvizsgálta a tervezett tevékenységet, és nem kívánja az Őri-M-1 jelű mélyfúrást megvalósítani, erre tekintettel kérte az eljárás megszüntetését, továbbá a hiánypótlási felhívásban foglaltak teljesítését visszautasította” – írja a Greenpeace.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt