A Mol nem fog fúrni az Őrségben

környezetvédelem
2021 augusztus 18., 15:39

A Greenpeace azt írja, hogy egy határozat szerint a Mol az eljárás megszüntetését kérte az illetékes kormányhivataltól.

Az év elején derült ki, hogy a Mol az Őrségi Nemzeti Park területén, pár 100 méterre az ott lakók házától új szénhidrogén-kutat akar fúrni, ami helyi tiltakozást váltott ki.

link Forrás

A Greenpeace bírósághoz fordult, és a Magyar Természetvédők Szövetségével közös állásfoglalást adott ki, amiben több mint 110 civil szervezettel együtt követelték a tervek azonnali leállítását. Felemelte szavát a tervek ellen a Jövő Nemzedékek Szószólója és az érintett Őrségi Nemzeti Park is. „Ez jó példa arra, hogy ha összefogunk, akkor egy civil ellenállás meg tudja akadályozni egy hatalmas olajcég káros terveit” – írják.

A határozat szerint a Mol „felülvizsgálta a tervezett tevékenységet, és nem kívánja az Őri-M-1 jelű mélyfúrást megvalósítani, erre tekintettel kérte az eljárás megszüntetését, továbbá a hiánypótlási felhívásban foglaltak teljesítését visszautasította” – írja a Greenpeace.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.