Szépen ugrálnak a humanoid robotok, de nincs jobb, mint amikor pofára esnek

TECH
2021 augusztus 18., 06:42
comments 2

Három éve még hússzor kellett próbálkoznia a Boston Dynamics humanoid robotjának, mire felugrált egy fokonként 40 centis lépcsősoron. A fejlesztőknek mostanra sikerült elérniük, hogy egy komplex akadálypályát is gond nélkül teljesíteni tudjon. Gerendán sétál, támaszkodik, hátraszaltózik:

link Forrás

Ennél jóval szórakoztatóbb, amikor hiba csúszik a számításba, és pofára esik:

link Forrás

A fejlesztők szerint azért érdemes ilyen pályákon tesztelni a robotokat, mert egyszerre igényel fizikai és mentális erőfeszítést, miközben egyensúlyozni kell, amit az ember tudattalanul csinál, írja a Mashable.

A Boston Dynamics robotkutyát is gyártott, amit a New York-i rendőrség is használni kezdett, felháborítva egy demokrata képviselőt: „Mi a francnak kell nekünk robot rendőrkutya? Ez valami Robotzsaru-szarság? Ez őrület!”

A cég alapítója, egykori ügyvezető igazgatója, jelenlegi igazgatósági elnöke, Marc Raibert tagja volt a szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalman gigaprojektje, a Neom névre keresztelt okosváros tanácsadó testületének is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.