Honvédségi helikopteren utaztatták Tucker Carlsont

POLITIKA
2021 augusztus 27., 16:48

Valóban Tucker Carlson rendelkezésére bocsátották a Magyar Honvédség helikopterét - ismerte el Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A Fox News sztárriportere egyhetes magyarországi látogatása során fellépett a Mathias Corvinus Collegium fesztiválján, és Orbán Viktorral is készített nagyinterjút.

A honvédelmi miniszter a DK-s Vadai Ágnes írásbeli kérdésére válaszolva tájékoztatta a képviselőt, hogy „a Fox News riporterének szállítása az érvényes jogszabályok maradéktalan betartásával, honvédségi légijárművön történt”.

Vadai több kérdést is intézett Benkőhöz, például hogy az MCC vagy a kormány meghívására érkezett-e Budapestre az amerikai tévés, illetve mennyibe került a helikopterezés, és ki állta ezeket a költségeket, a miniszter viszont ezekre nem válaszolt, mivel a honvédségi törvény egy pontja szerint a honvédség haditechnikai eszközeire vonatkozó adatok nem nyilvános információk.

A törvénynek a miniszter által hivatkozott paragrafusa kimondja: „A Honvédség szervezeti felépítésére, működésére, haditechnikai eszközeire és anyagaira, valamint hadfelszerelésére vonatkozó adatok a keletkezésüktől számított 30 évig honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nem nyilvánosak. Ezen adatok megismerését a honvédelmi és a nemzetbiztonsági érdek mérlegelésével a Magyar Honvédség parancsnokának javaslata alapján a honvédelemért felelős miniszter engedélyezheti.” (hvg.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.