A Fidesznek sikerült rávennie a CÖF-öt, hogy csatlakozzanak az ellenzékellenes petíciójukhoz

választás 2022
2021 szeptember 01., 12:53
comments 7

A Békemenet szervezéséért és a Fidesz szellemi hátországának biztosításáért felelős a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) külön közleményben jelentette be, hogy csatlakozik a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióhoz. Ez az az aláírásgyűjtés, amit a Fidesz azért indított, hogy megakadályozza az ellenzék hatalomra kerülését. Ehhez az utcán gyűjtik az aláírásokat.

photo_camera Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

A CÖF azért döntött a a kezdeményezés támogatása mellett, pont erre van, mert szerintük „a magyar társadalom többségének nehéz elviselni, hogy két olyan ember vezeti az ellenzék előválasztási »cirkuszát«, akik hazugságaikkal próbálják félrevezetni az embereket - indokolták a bejegyzésben a kezdeményezéshez történő csatlakozást.

photo_camera Békemenet 2018-ban Fotó: botost/444.hu

A közleményben előbb elmondták, hogy ahol a „baloldali porondmesterek” megjelennek, „ott fű sem termett”. Majd pár sorral lentebb már arra figyelmeztetnek, hogy „ígérnek fűt-fát, miközben kormányzásuk idején bevallották, hogy nem csináltak semmit”.

A CÖF azt ígéri, hogy szellemi honvédőik összefogásával és segítségével emlékeztetni kívánják a választópolgárokat azokra az emberekre, akik a magyar forradalom 50 éves évfordulóján, 2006. október 23-án egy nap alatt „vérvörös köztársasággá változtatták hazánkat”. Továbbá, „rablóprivatizációval” offshore cégekbe irányították a magyar államadósság kifizetésére elegendő összeg két és félszeresét.

Reményüket fejezték ki, hogy milliós nagyságrendben fogják aláírni a kezdeményezés támogatói a petíciót, ezzel üzenve, hogy „a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.